Kategorier
Fotograf

Stig Frode Olsen

Stig Frode Olsen (1959) 

Jeg er utdannet biolog med hovedfag i zoologisk økologi avlagt ved Universitetet i Bergen i 1986. Siden 2001 har jeg undervist ved Jæren folkehøgskule, hvor jeg har hatt ansvaret for en fotolinje som nå heter Fotosafari.

Jeg har alltid vært interessert i dyr og fugler. Fugleinteressen grep for alvor tak i meg i tenårene, og interessen for fotografering kom i løpet av 20 årene. Jeg har gjennom en årrekke laget populariserte bildeartikler til magasiner og aviser, foruten solgt bilder til bøker.

Jeg har også tre ganger vunnet NM i Naturfoto arrangert av Villmarksliv, foruten jeg fikk en andreplass i 2006. Samme år deltok jeg i konkurransen: Wildlife Photographer of the Year arrangert av BBC og Natural History-Museum, og vant kategorien: Endangered species med et bilde av en brilleærfugl.

I 2007 publiserte jeg boken: Rovfugler og ugler i Nord-Europa. En bok hvor all tekst og nesten alle bilder er produsert av meg. Den er nå utsolgt fra forlaget. I boken British Birds of Prey som ble publisert i 2010, har jeg tatt nesten alle bildene, og står oppført som fotograf på framsiden av boken. 

Høsten 2019 ble endelig boken Europas falker publisert, et prosjekt som tok 11 år å fullføre.